Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Oblok-Oblok

Gestoofde groenten in kokosmelk met garnalen


Ingrediënten:

- 1 aubergine
- handje kouseband
- wat witte kool
- tempeh
- 2 groene lomboks
- 3 petehbonen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- knikker trassi
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- 2 theelepels asem
- 2 daun salam
- stukje gula djawa
- 5 dl. santen
- 100 gr. garnalen
- bouillonblok
- 5 dl. water

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes, kouseband in stukjes van ca. 3 cm. en snijd de kool in grove stukken. Snijd de tempeh in blokjes van ca. 3 cm. en frituur deze tot lichtbruin. Schep ze uit de wok en laat het in een vergiet uitlekken. Giet de olie op 1 à 2 eetlepels na uit de wok. Fruit de uien en knoflook hierin. Als de uien glazig worden de trassi, asem, laos, ketumbar, lomboks en gula djawa toevoegen. Giet het water in de wok en maak een bouillon met het bouillonblokje. Voeg de sperziebonen, kool, aubergine en peteh toe. Alsmede de garnalen, salam en de santen. Laat het geheel ca. 15 min. sudderen, af en toe doorroeren.

Sayur Oblok-Oblok