Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Oyong

Chinese okra in gevulde kippenbouillon


Ingrediënten:

- 7 dl. kippenbouillon
- 3 teentjes knoflook
- 5 sjalotjes
- 10 visballetjes
- 1 grote prei
- 2 oyong
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels suiker
- 100 gr. bihun
- 2 eetlepels bawang goreng

Bereiding:

Laat de bihun even in heet water wellen. Leg de oyong enige tijd (ca. 30 min.) in water met zout. Spoel ze af, snijd de harde ribbels eraf en snijd ze over de lengte in vieren, of kleiner. Snipper de sjalotjes en knoflook. Halveer de visballetjes. Snijd de prei in ringen en was het grondig. Kook de kippenbouillon. Voeg de knoflook, uien, visballetjes, prei en oyong toe. Breng het geheel op smaak met suiker, peper en zout. Kook dit alles op zacht vuurtje tot de oyong gaar is. Voeg de bihun toe en laat dit meegaren. Haal de sayur van het vuur en bestrooi met de bawang goreng.

Sayur Oyong