Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Pedah

Gezouten vis in kokosmelk met groenten


Ingrediënten:

- 3 zoute vissen
- 100 gr. gepelde garnalen
- 1 blik maïs
- 100 gr. tempeh
- 50 gr. petehbonen
- 1 grote aubergine
- 100 gr. kouseband
- 4 uien
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- asem
- zout
- 50 gr. santen, blok
- olie

Bereiding:

Was de ikan jambal en verwijder de graten. Was de groenten en snijd ze fijn. Snipper de uien en lomboks en halveer de petehbonen. Pof de kemirienoten en wrijf ze fijn in de vijzel. Fruit de uien, lomboks, kemirienoten en de trassi in olie en blus dit af met 5 dl. water. Voeg de rest van de ingredienten toe, behalve de santen en asem en breng het geheel aan de kook. Zodra de groenten gaar zijn, de santen en de asem toevoegen. Laat de sayur nog enkele minuten sudderen.

Sayur Pedah