Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Selada Ketimun

Gemengde salade van komkommer en een dressing

Selada Ketimun | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 komkommers
- 1 ui
- 1 sjalot
- 1 groene lombok
- 1,5 theelepel ketumbar
- 3 eetlepels munt
- 2 eetlepels vissaus
- sap van 1,5 citroen
- 1,5 eetlepel gula djawa
- halve theelepel peperkorrels
- slabladeren
- 1 eetlepel ebi
- 2 pili-pili
- 1 eetlepel gebrande pinda’s

Bereiding:

Kneus de peperkorrels. Schil de komkommers, snijd ze overlangs door en snijd ze in dunne plakjes, verwijder eventueel het zaad. Maal de ketumbar fijn. Snipper de ui, sjalot, munt en lombok. Meng dit in een kom met de ketumbar en komkommerplakjes. Maak van de vissaus, citroensap, gula djawa en peper een dressing en giet dit over de komkommersalade. Leg de slablaadjes op een schotel en schep de salade erop. Maal de ebi en pili-pili tot poeder, meng dit met de pinda’s en strooi dit over de salade.

Selada Ketimun