Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Serabi

Groene pannenkoekjes met een kokossaus


Ingrediënten:

- 200 gr. bloem
- 1 ei
- 1 theelepel gist
- mespunt zout
- 3,5 dl. santen
- olie
- paar druppels pandanpasta

Saus:

- 5 dl. santen
- 1,5 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 1 daun pandan

Bereiding:

Meng de bloem met het gist en zeef het. Klop het ei met het zout, voeg de santen en de pandanpasta toe en mix het goed. Laat het ca. 1 à 2 uur rusten. Verhit in de wok een eetlepel olie en voeg een beetje van het mengsel toe zodat er kleine pannenkoekjes ontstaan. Wanneer er kleine gaatjes ontstaan bovenop, de wok afsluiten met een deksel totdat het geheel gaar is. Doe dit opnieuw met de rest van het mengsel. Kook voor de saus de santen met de suiker, zout en het pandanblad. Blijf goed roeren zodat de santen niet gaat schiften. Laat het afkoelen en serveer de pannenkoekjes met de saus.

Serabi