Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Seri Muka

Groene, gestoomde kleefrijstcake


Ingrediënten:

- 250 gr. ketan
- 150 gr. kristalsuiker
- 5 eieren
- 1 daun pandan
- 2 dl. dikke santen
- 1 dl. water
- 3 eetlepels rijstmeel
- paar druppels pandanpasta
- zout

Bereiding:

Week de ketan ca. 2 uur in een pan met ruim water, laat het uitlekken en stoom het in een stoompan in ca. 20 min. halfgaar. Schep de ketan in een pan, meng het met 2 dl. santen, 1 eetlepel suiker en zout naar smaak. Kook de rijst op een laag vuur tot de santen is opgenomen. Verdeel de ketan in een taartvorm van 25 cm. doorsnee (moet wel in de stoompan passen) en druk het plat op de bodem.

Hak het pandanblad grof en kook het in een pan met het water tot het vocht tot de helft ingekookt en groen is. Voeg de druppels pandanpasta toe. Zeef dit water en vang het op. Klop de eieren met de resterende suiker schuimig, voeg het groene water en het rijstmeel toe en vermeng alles goed. Schep het in de cakevorm met de rijst, stoom de cake in ca. 30 min. in een stoompan gaar en laat het afkoelen.

Seri Muka