Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Singkong Goreng

Gefrituurde gevulde cassaveballetjes met kokos


Ingrediënten:

- 1 kg. geraspte cassave, diepvries
- 80 gr. gula djawa
- 50 gr. geraspte kokos
- halve theelepel zout
- 1 ltr. olie

Bereiding:

Laat de cassave ontdooien. Rasp de gula djawa fijn en verdeel de suiker in 12 gelijke hoopjes. Druk de hoopjes aan en maak er balletjes van. Meng in een kom de cassave en kokos en kneed het geheel goed door elkaar. Verdeel dit mengsel in 12 gelijke porties en maak hier ballen van.

Verhit de olie op een middelmatig vuur. Vul 5 ballen met de gula jawa, maak ze dicht en draai ze weer rond. Laat ze voorzichtig een voor een in de hete olie glijden. Zet het vuur wat zachter, schep de ballen direct los van de bodem en roer voorzichtig om aanbranden te voorkomen. Na ca. 20 min. gaan de ballen drijven en zijn ze gaar. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak ook de rest van de ballen op deze manier klaar. Lauw warm serveren.

Singkong Goreng