Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Smoor Buncis
Gesmoorde sperzieboontjes in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. sperziebonen
- 2 uien
- olie om te bakken
- 2 kopjes dikke santen
- 2 rode lomboks
- 2 daun salam
- stukje trassi
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Bereiding:
Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden. Snijd de uien en lomboks in ringen en snipper de knoflook. Bak dit samen met de trassi in wat olie bruin. Doe er de daun salam, laos en de lomboks bij en fruit dit alles goed. Doe de santen, zout en de suiker er bij en laat even koken. Stoof de boontjes in deze saus gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Smoor Buncis