Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Daging

Gesmoord rundvlees met gember en sjalotjes

Smoor Daging | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2 schijfjes djahe
- halve theelepel nootmuskaat
- mespunt zwarte peper
- 1 kruidnagel
- stukje gula djawa
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel asem
- 1 eetlepel olie
- kokend water

Bereiding:

Snipper de sjalotjes, djahe en knoflook. Maak een asempapje met zout en marineer hier het vlees enkele uren in. Wrijf het daarna droog en snijd het in brede plakjes van ca. 1 cm dik. Bestrooi daarna het vlees met zout en nootmuskaat. Bak de ui, knoflook, djahe, nootmuskaat, peper en kruidnagel in de olie. Voeg het vlees toe en bak het aan. Voeg gula djawa, ketjap, citroensap en genoeg kokend water toe, leg een deksel op de pan en stoof het vlees gaar.

Smoor Daging