Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Daging Cincang

Aardappel-gehaktkoekjes in saus


Ingrediënten:

- 500 gr. gehakt
- 200 gr. aardappels
- 2 eieren
- halve theelepel uienpoeder
- kwart theelepel knoflookpoeder
- kwart theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
- mespunt kruidnagelpoeder
- 1,5 theelepel aromat

Saus:

- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- kwart theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
- 1 mespunt kruidnagel
- 2 theelepels aromat
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels olie
- 5 dl. heet water

Bereiding:

Aardappelen schillen, kleinsnijden en met wat water gaar koken, daarna fijn maken. Eieren in een kom breken, kruiden toevoegen en loskloppen. Gehakt erbij doen en kneden. Aardappelpuree mee mengen. Het gehaktmengsel in gewenste balletjes maken, dan tot 1 cm. dik pletten. Balletjes in hete olie goudbruin frituren, dan in het sausje gaar sudderen.

Voor de saus de ui en knoflook fijnsnijden en in de olie fruiten. Ketjap, kruiden en water toevoegen en 5 min. laten pruttelen, dan de gehaktkoekjes erbij doen en 10 min. laten pruttelen op een laag vuur, omdraaien en weer 10 min. Warm serveren.

Smoor Daging Cincang