Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Djawa

Gesmoorde sukadelappen in bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. sukadelappen
- 4 uien
- 1 teentje knoflook
- stukje djahe
- 2 eetlepels ketjap
- sap van een halve citroen
- 2 kruidnagels
- peper
- nootmuskaat
- 60 gr. boter
- 1 bouillonblokje
- 2 dl. water
- beetje suiker

Bereiding:

Snijd de sukadelappen in grote blokken. Snijd de uien grof en de knoflook fijn. Maak de knoflook samen met de djahe fijn in de vijzel. Meng hier ketjap, citroensap, kruidnagels, peper en nootmuskaat naar smaak door en wrijf het vlees hiermee in. Laat de boter smelten en beetje bruin worden in een braadpan en bak hierin het gekruide vlees aan beide kanten bruin. Los intussen het
bouillonblokje op in heet water en schenk dit bij het vlees. Voeg de uien en het suiker toe. Zet het vuur laag, roer het geheel om en doe de deksel op de pan. Laat nu het vlees in ca. 1 uur tijd gaar stoven. Voeg heet water toe als dat nodig is.

Smoor Djawa