Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Ginjal

Gestoofde kalfsnier


Ingrediënten:

- 500 gr. kalfsnier
- witte azijn
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 theelepels gula djawa
- halve theelepel nagelgruis
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- zout naar smaak

Bereiding:

Maak de niertjes goed schoon en week ze in een vrij sterk mengsel van water en azijn gedurende een half uur. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de niertjes in dobbelstenen. Fruit de sjalotjes, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, citroensap en gula djawa zachtjes in een beetje olie. Als de sjalotjes zacht zijn, de niertjes, zwarte peper en zout erbij doen. Sudder gedurende 6 min. Voeg de ketjap toe en voldoende water zodat het net onder staat. Sudder tot het gerecht wat ingekookt en gaar is.

Smoor Ginjal