Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Lembu Lidah

Gesmoorde rundertong met aardappel


Ingrediënten:

- 1 rundertong
- peper
- zout
- 2 kruidnagels
- 50 gr. su-un
- 7 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel trassi
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels olie
- 250 gr. aardappelen in schijven
- 2 dl. water

Bereiding:

Doe de rundertong in een pan met ruim water en breng het zachtjes aan de kook. Breng het op smaak met peper, zout en kruidnagel en laat het een uur koken. Week de su-un in warm water en laat het in een vergiet uitlekken. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maak dit samen met de kunyit en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verwijder het bovenste gedeelte van de serehstengel en kneus de sereh lichtjes. Snijd de gekookte tong in dobbelsteentjes. Verhit in een wok de olie en fruit de pasta samen met de sereh ca. 3 min. Voeg dan het vlees en de aardappelen toe. Vervolgens het water toevoegen en het geheel nog 30 min. laten sudderen. Voor het serveren de su-un er door heen roeren.

Smoor Lembu Lidah