Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Terong

Gesmoorde aubergines in bouillon


Ingrediënten:

- 2 aubergines
- zwarte peper
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- halve theelepel nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- zout
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2,5 dl. bouillon

Bereiding:

Schil de aubergines, snijd ze in dikke plakken en bestrooi ze met wat peper. Verhit de olie in een pan en bak hier de aubergines in. Snijd de ui in dunne ringen en pers de knoflook. Voeg de ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels en wat zout toe aan de aubergines. Roerbak dit ca. 5 min. Voeg ketjap en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het nog even smoren.

Smoor Terong