Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Terong dan Kol Cina

Stoofschotel met aubergines en speklappen


Ingrediënten:

- 4 speklappen
- 1 aubergine
- 1 Chinese kool
- 1 bosui
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 lomboks
- shiitakes
- arachideolie
- 5 dl. kokend water
- 1 eetlepel zwarte bonenpasta
- ketjap asin
- ketjap manis

Bereiding:

Snijd de aubergine in blokjes. Schil en rasp de djahe. Snijd de lomboks in ringen. Speklappen klein snijden en in de olie bakken, later de knoflook, djahe en de lomboks toevoegen en meebakken. Dan shiitakes en blokjes aubergine toevoegen en meebakken. 5 dl. kokend water toevoegen samen met de ketjap en bonenpasta. Dit alles zachtjes laten stoven tot de aubergines gaar zijn. Af laten koelen, in de koelkast zetten en de volgende dag verder bereiden. Snipper de bosui fijn. Alles opwarmen en de Chinese kool en de bosui toevoegen en even mee warmen. De groente moet knapperig blijven. Als de saus te dun blijft, deze even binden met maïzena. Mocht het nodig zijn dan nog op smaak brengen met een bouillonblokje en sambal.

Smoor Terong dan Kol Cina