Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Terong dan Tomat

Aubergine met kruidige tomaten- ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 ui
- 2 grote tomaten
- 1 middelgrote aubergine
- zout
- 3 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel gula djawa
- 1 eetlepel ketjap manis
- enkele druppels citroensap

Bereiding:

Pel de ui en snipper hem fijn. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes. Snijd de aubergine met schil en al in dikke plakken, bestrooi ze met zout en bak ze in de olie aan beide kanten bruin, maar niet gaar. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Wrijf de ui, sambal, gula djawa en de tomaten fijn in de vijzel. Bak dit in de overgebleven olie en laat het iets indikken. Maak de saus af met de ketjap en citroensap en giet de saus over de plakken aubergine.

Smoor Terong dan Tomat