Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Buncis

Kippensoep met sperziebonen


Ingrediënten:

- 200 gr. kipfilet
- 1 bosuitje
- 250 gr. sperziebonen
- 5 wortels
- 250 gr. rijstvermicelli
- 1 eetlepel arachideolie
- 7 dl. kippenbouillon
- Chinese 5-kruidenpoeder
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Verwijder de uiteinden van de boontjes en breek ze in stukjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in schuine en dunne plakjes. Laat de vermicelli wellen in heet water tot het gaar is, spoel het af met koud water.

Verhit nu de olie in een ruime pan. Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Bak de kipreepjes ca. 2 min. al omscheppend mee. Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn. Schep de vermicelli erdoor en warm het geheel goed door. Breng de soep op smaak met een mespunt Chinese 5-kruidenpoeder en wat peper en zout. Garneer met de bosui.

Sop Buncis