Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Bawang

Sjalotjes in het zuur


Ingrediënten:

- 500 gr. sjalotten
- halve fles azijn
- halve ui
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel olie
- zout

Bereiding:

Schil de sjalotten, snijd ze niet door maar bestrooi ze met veel zout en laat ze een paar uur in een zeef uitlekken. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in lange plakjes. Snipper de ui en knoflook. Pof de kemirienoten. Wrijf de ui, knoflook, kemirienoten, kunyit en de djahe fijn in een vijzel. Fruit dit in de olie tot de uien licht geel zijn. Voeg er de azijn aan toe en kook die even mee. Laat dit afkoelen. Doe de sjalotjes in een pot en giet de kruidenazijn erover.

Acar Bawang