Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Dua

Kippensoep met aardappel, mihoen, ei en tauge


Ingrediënten:

- 1 kip
- olie
- 150 gr. schijfjes aardappel
- 100 gr. mihoen
- 3 eieren
- 4 cm. djahe
- 7 tenen knoflook
- peper
- zout
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel wijnazijn
- 100 gr. bloem
- 1,5 dl. water
- 200 gr. tauge
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- 3 eetlepels peterselie

Bereiding:

Kook de eieren hard. Leg de kip in een grote pan en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Laat dit koken tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan en bewaar 2 ltr. bouillon. Ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een wok en bak hierin de stukjes kip rondom bruin, houd dit apart. Frituur de aardappelschijfjes tot goudbruin. Houd dit ook apart. Maak de mihoen zoals op de verpakking staat vermeld en laat het uitlekken. Snijd de eieren in plakjes of halveer ze.

Schil en snijd de djahe fijn. Snipper de knoflook en peterselie. Maak in de vijzel de djahe, knoflook, peper en zout naar smaak fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit in de wok 1 eetlepel olie en fruit de pasta hierin. Voeg dit nu toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Snijd de bosuitjes fijn en voeg dit samen met de ketjap, azijn en kip toe aan de bouillon. Laat het geheel zachtjes koken en breng op smaak met zout en peper. Meng de bloem met water, zout en tauge en roer dit goed door elkaar. Bak de tauge heel kort in hete olie.

Serveer de Soto Ayam Dua als volgt: leg in een diep bord wat tauge. Daar bovenop wat aardappelschijfjes en een paar plakjes ei. Giet hier wat soep met kip overheen en bestrooi het geheel met peterselie en gefruite ui.

Soto Ayam Dua