Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Udang

Kippensoep met garnalen en andijvie


Ingrediënten:

- 1 kip
- 100 gr. garnalen
- 100 gr. tauge
- 200 gr. andijvie
- zout
- 1 theelepel kunyit
- halve theelepel djahe
- peper naar smaak
- 3 tenen knoflook
- 1 grote aardappel
- 3 hardgekookte eieren
- 1 grote ui
- 2 eetlepels ketjap manis
- fijngesneden selderie
- gefruite uitjes

Bereiding:

Kook de kip in 2 ltr. water met wat zout gaar, laat de kip uitlekken en pluk het vlees van het bot, bewaar de bouillon. Kook de aardappel in de schil gaar en snijd het in plakjes. Snijd de ui in ringen. Pers de knoflook uit. Snijd de eieren in plakjes. Blancheer de tauge kort. Snijd de andijvie in grove stukken, was het goed en laat het uitlekken.

Fruit in wat olie de knoflook en de ui. Doe er, als de ui bruin is, de garnalen en de ketjap bij. Voeg de stukjes kip en aardappel toe en maak af met de kruiden naar smaak. Breng de bouillon aan de kook en voeg het garnalenmengsel hier aan toe en laat het mee sudderen. Kook de andijvie 3 min. in de bouillon mee. Leg op een diep bord wat tauge, wat andijvie en wat plakjes ei. Schep er dan wat van de bouillon met inhoud over. Garneer met uitjes en wat selderie.

Soto Ayam Udang