Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Babat Dua

Soep van runderpens


Ingrediënten:

- 600 gr. runderpens
- 250 gr. magere runderlappen
- 1 ltr. water
- 2 cm. djahe
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel rijstazijn
- 200 gr. rettich
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
- citroensap naar smaak
- 5 takjes selderie
- gefruite uitjes

Bereiding:

Snipper de selderie fijn. Kook het rundvlees gaar in het water. Snijd het vlees in kleine blokjes en doe het terug in de bouillon. Maak de pens schoon en was het goed. Kook de pens in een andere pan met ruim water tot het gaar is voor ca. 2 uur. Kookvocht weggooien. Pens in dunne repen snijden. Stamp de knoflook en djahe fijn en snijd de rettich in blokjes. Doe alles bij elkaar en sudder tot de rettich gaar is. Voeg water toe als de soep te dik is. Afmaken op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer met de fijngesneden selderie en gefruite uitjes.

Soto Babat Dua