Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sponge Cake Dua

Zeer luchtige cake met pandansmaak

Sponge Cake Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 125 gr. zelfrijzend bakmeel
- 125 gr. suiker
- 125 gr. gesmolten (room)boter
- 6 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- halve theelepel bakpoeder
- halve theelepel creme de tartar
- pandanpasta

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte). Splits de eieren. De speciale vorm (chiffon bakvorm) invetten met boter en bestrooien met bloem. De eidooiers, suiker en vanillesuiker 10 tot 15 min. kloppen met de mixer in een kom die in een pannetje met heet water staat, let er wel op dat de kom niet de bodem raakt van het pannetje. Het meel samen met de bakpoeder en creme de tartar zeven en voorzichtig door de mix mengen. Boter toevoegen en mengen. De eiwitten met een klein beetje suiker stijf kloppen. Voorzichtig door het mengsel spatelen en de pandan toevoegen. Alles overdoen in de vorm en in de oven zetten. Bak de Sponge Cake in 30 min. gaar (even testen met een prikker of het binnenin gaar is. Anders nog iets langer in de oven.) Haal de vorm uit de oven en laat hem ondersteboven afkoelen zodat het niet inzakt.

Sponge Cake Dua