Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sponge Cake Nanas

Zeer luchtige cake met ananassmaak


Ingrediėnten:

- 10 grote eieren
- 2 theelepels creme of tartar
- 2 zakjes vanillesuiker
- 180 gr. patentbloem
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 165 ml. ą 2 dl. santen
- 2 ą 3 eetlepels zonnebloemolie
- ananasaroma

Bereiding:

Laat de eieren op kamertemperatuur komen. Bodem van chiffon bakvorm bekleden met bakpapier, rand niet invetten. Eieren splitsen. Eidooiers kloppen met de helft van de suiker en de vanillesuiker. Goed kloppen totdat het dik wordt. Ananasaroma toevoegen aan de kokosmelk. Daarna scheutje voor scheutje de santen (door blijven kloppen!) aan de dooiermassa toevoegen, doe dat ook zo met de olie. Heel belangrijk is dat de dooiermassa vrij dik en luchtig blijft, dus niet dun. Klop de eiwitten met schone, vetvrije kloppers heel stijf met de creme of tartar en de rest van de suiker.

Inmiddels heb je de oven voorverwarmd op 150 ą 160 graden (hetelucht) wat hoger bij een elektrische oven, ongeveer 180 graden. Schep de eiwitten heel voorzichtig door de dooiermassa, dit kan even duren. Zeef de bloem in gedeelten over het beslag en schep deze heel voorzichtig erdoor. De bloem moet volledig opgelost worden. Doe het beslag in de bakvorm en bak hem in 50 ą 60 min. Check met een satehprikker of de cake gaar is. De cake in de bakvorm op zijn kop laten afkoelen. Daarna losmaken, eerst het schoorsteentje, dan de zijkanten en onderkant.

Sponge Cake Nanas