Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sponge Cake Pandan

Zeer luchtige cake met pandansmaak

Sponge Cake Pandan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 4 eieren
- 100 gr. suiker
- 100 gr. bloem
- 1 dl. santen
- 50 ml. olie
- pandanpasta
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel creme of tartar
- zout

Bereiding:

Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Chiffonvorm (21 cm) niet invetten. Eieren splitsen. Santen, pandanpasta, eidooiers, 50 gr. suiker, olie en zout goed mixen. Bloem en bakpoeder zeven en goed door het eimengsel mengen. De eiwitten stijf kloppen. Dan de creme of tartar toevoegen en als het eiwit helemaal stijf is 50 gr. suiker beetje bij beetje toevoegen. Eerst een gedeelte van het eiwit bij het bloemmengsel doen en roeren tot een egaal groen deeg ontstaat. Daarna de rest van het eiwit toevoegen en voorzichtig roeren, zodat er een luchtig beslag ontstaat. Alles in de vorm gieten en in een voorverwarmde oven van 175 gr. 55 min. bakken. De cakevorm met de cake op de kop zetten en zo laten afkoelen.

Sponge Cake Pandan