Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Ayam Pedis
Gimbal Udang
Spekkoekcake
Tahu Telor Tauge
Tauge Masakan
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tahu Bakso
Gestoomde tahublokjes gevuld met gehakt en garnalen
Ingrediënten:
- 100 gr. varkensgehakt
- 100 gr. garnalen
- 1 tahu
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1 prei
- 1 ei
- peper
- zout
- ve-tsin
Bereiding:
Pel de ui en knoflook, snipper ze en maak ze fijn in de vijzel. Snijd de prei over de lengte door, snijd het fijn en was het onder stromend water. Snijd de tahu in dikke plakken van ca. 5 cm. en snijd iedere plak weer doormidden. Hol de gehalveerde plakjes uit en week ze in water met zout. Verkruimel de restjes tahu met een vork en meng dit met de fijngehakte garnalen en gehakt. Kneed de massa goed door elkaar met de uien en het knoflook. Meng er peper, zout, ve-tsin en het ei doorheen. Vul de tahublokjes met dit mengsel en stoom ze in ca. 1 uur gaar.
Tahu Bakso