Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Bumbu Bali

Gesmoorde tahu in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 2 rode lomboks
- 1 dl. olie
- halve theelepel trassi
- 2 uien
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel zout
- 1 vleestomaat
- 15 gr. santen, blok

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes. Verhit de olie in een wok en bak de tahu rondom bruin. Haal ze uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pel de uien en knoflook en snipper ze heel fijn. Laat de tomaat schrikken in water, verwijder het velletje en snijd het in stukjes. Was de lomboks en snijd ze in dunne ringen. Giet de olie op ca. 1 eetlepel na uit de pan. Verhit de olie en fruit de knoflook hierin lichtbruin. Voeg de ui, tomaat, lombok en de trassi toe en laat het mee fruiten. Voeg de ketjap en zout toe. Laat de tahu zachtjes 10 min. smoren. Los tenslotte de santen op in de saus.

Tahu Bumbu Bali