Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Goreng

Roerbak van tofu met vissaus en rijstwijn


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 1 ei
- 100 gr. maizena
- olie
- 2 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 bosuitjes
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels rijstwijn
- 2 theelepels sesamolie
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in vier plakken en snijd ze diagonaal door midden. Klop de eieren los. Wentel de tahu eerst door maizena en daarna door het ei. Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de tahu hierin goudbruin en gaar. Laat de tahu op keukenpapier uitlekken. Hak de knoflook en djahe fijn. Snijd de bosuitjes en lombok in dunne ringen. Doe in de wok 2 eetlepels olie en fruit de djahe en de knoflook een paar seconden op hoog vuur. Voeg de vissaus, ketjap, rijstwijn, sesamolie, bosuitjes en tahu toe. Maak het op smaak met zout en peper. Roerbak alles 1 min. op hoog vuur. Bestrooi vlak voor het opdienen met wat achtergehouden bosui.

Tahu Goreng