Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Jamur

Kipfilet met verschillende paddenstoelen

Ayam Jamur | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Petra


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- ui
- 1 teen knoflook
- 1 schijf djahe
- 1 schijf laos
- 1 serehstengel
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel kaneel
- 2 kemirienoten
- 1 rawit
- 2 daun djeruk purut
- zout
- peper
- 1 dl. kippenbouillon
- gedroogde paddenstoelen
- champignons
- oesterzwammen
- tauge
- olie
- gehakte lente-ui

Bereiding:

Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water. Snijd de filet in stukken en bestrooi die met peper, zout en kaneel en laat dit een half uurtje staan. Maak van de kruiden, ui en knoflook een bumbu. Bak die in wat olie gaar. Doe er de rest van de olie bij en bak de kip mee. Knijp de geweekte paddenstoelen goed uit, snijd ze klein en doe ze samen met de verse paddenstoelen bij de kip en bak alles goed door. Voeg de sereh, de djeruk purut en de bouillon toe en laat het geheel lekker stoven. Haal de sereh en de blaadjes er uit, strooi de tauge en de lente-ui er over. Proef en voeg eventueel wat sambal, zout of als de saus te dun is wat aangemaakte maïzena toe.

Ayam Jamur