Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Kuning

Blokjes tahu in een groentebouillon


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 groene lomboks
- 4 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kunyit
- 2 cm. laos
- 1 cm. djahe
- olie
- 1 kop groentebouillon
- zout

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes van ca. 2x2 cm. Bak de blokjes goudgeel in ruime hete olie. Laat het uitlekken op papier en zet even apart. Pof de kemiries. Snijd de sjalotten, knoflook, laos en djahe heel fijn. Snijd de groene lomboks in de lengte door en daarna in schuine strips. Kneus de daun salam en de sereh. Wrijf de sjalotten, knoflook, kemiries, kunyit, laos, djahe en een ruime snuf zout in de vijzel tot een pasta.

Verhit drie eetlepels olie in de wok en roerbak hierin de bumbu ca. 5 min. op matig vuur. Bak na 3 min. de sereh, de lomboks en de daun salam mee. Blus af met een kop dunne santen of groentebouillon. Laat het geheel aan de kook komen en tot de helft inkoken. Doe er daarna de tahu bij en laat even mee inkoken tot alle vocht bijna is ingetrokken. Proef op zout en voeg eventueel nog wat bij. Verwijder de sereh en salam en dien warm op.

Tahu Kuning