Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Petis

Gebakken tahu met tauge en een lekkere saus

Tahu Petis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 tahu
- 100 gr. tauge
- 1 bosje selderie
- gefruite uitjes
- 2 teentjes knoflook
- handjevol pinda's
- 1 lombok
- 1 klein kopje ketjap manis
- 1 citroen
- trassi en/of petis
- gula djawa
- olie

Bereiding:

Snijd de tahu in niet al te dikke plakken en leg deze gedurende een uurtje in zout water. Neem de plakken tahu uit het water en dep ze droog. Bak ze in hete olie goudgeel en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de plakken in kleinere stukken en leg ze op een schaal.

Saus:

Wrijf een handvol gefruite uitjes, knoflook, pinda's, lombok en de trassi en/of petis heel fijn. Doe de bumbu in een bakje en maak het af met ketjap, gula djawa en citroen naar smaak. Het mag niet zuur worden. Als het te dik is, kan een beetje water worden toegevoegd.

Tauge:

Was de tauge, doe het in een schaal en giet er kokend water overheen. Giet het water na een min. af en laat de tauge goed uitlekken. Garneer de tauge over de tahu op een schaal en strooi er de gewassen en fijngehakte selderie over. Strooi hier gebakken uitjes over en een beetje van de saus. Geef hier lontong of witte rijst bij en komkommer.

Tahu Petis