Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Tempeh Taoco

Tofu en tempeh met kip in pittige bonensaus


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 1 tahu
- 1 tempeh
- 4 eetlepels taoco
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels djahe
- 5 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 4 rode uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gula djawa
- 6 eetlepels olie
- olie om te frituren
- 6 eetlepels water
- 4 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 6 eetlepels water

Bereiding:

Snijd de lomboks in schuine ringen, eventueel ontpitten. Ui en knoflook snipperen en de kipfilet in kleine blokjes snijden. Snijd de tahu en tempeh in kleine blokjes. Frituur de tahu en tempeh, afzonderlijk van elkaar, in de hete olie tot goudbruin en laat het uitlekken in een vergiet.

Verhit 6 eetlepels olie in de pan. Bak hierin de lomboks, uien, knoflook, laos, djahe en sereh gedurende een paar min. totdat de uien geel worden. Doe dan het vlees er bij en zet het vuur hoger. Flink omscheppen om aanbranden te voorkomen totdat het vlees verkleurd is, bak dit ca. 5 min. Doe de taoco, tempeh en tahu erbij en bak nog 1 à 2 min. door. Voeg dan het water, ketjap, citroensap en gula djawa toe. Zet het vuur laag, doe een deksel op de wok en laat het nog ca. 20 min. sudderen. Opdienen met witte rijst en verwijder de sereh voor het opdienen.

Tahu Tempeh Taoco