Tapeh

Gegiste zoete kleefrijst

Tapeh | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 500 gr. ketan
- 2,5 bolletje ragi tapeh manis
- zeer fijn gemaasd theezeefje

Bereiding:

De ketan koken met een vingerkootje water. Daarna de ketan gaar stomen en goed laten afkoelen (bijv. een avond van te voren stomen). De ragi heel fijn stampen. In een schone schaal een laag ketan doen. Met de zeef wat ragi er over verdelen. Zo verder laag voor laag afwerken. Meng daarna alles goed door elkaar. Sluit de fles of schaal goed.

Laat de ketan 4 tot 6 dagen rusten op een donkere, warme plek of pak het in een vuilniszak en zet het boven op de keukenkast. Niet eerder openen voordat er 4 dagen om zijn. Als het proces goed verloopt dan ruik je wanneer de tapeh rijp is. Vind je het niet zoet genoeg dan kan je suikerstroop over de tapeh sprenkelen. Suikerstroop maak je door water en suiker op te koken tot het wat is ingedikt. Niet te zoet maken, door de rijping is de tapeh al zoet.

Erg belangrijk bij de bereiding: een schone, met kokend water omgespoelde, weckfles of bak met een goed sluitend deksel. Met een schone theedoek de binnenkant drogen. Geen aluminium of metalen pan gebruiken. Handen goed wassen als je de ketan met de ragi mengt.

Tapeh
Download het recept
Moment geduld!