Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tapeh Taart

Taart gemaakt van tapeh


Ingrediënten:

- 1 ltr. tapeh ketan
- 3 eieren
- 5 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- meel om te bestuiven
- zout
- 50 gr. gemalen amandelen

Bereiding:

Splits de eieren. Doe bij de eidooiers de suiker en klop het dik en bijna wit. Roer er dan het zelfrijzend bakmeel door, zakje vanillesuiker en beetje zout. Klop de eiwitten stijf in een kom en schep ze op het beslag. Doe nu de tapeh er bij en schep alles voorzichtig door elkaar. Niet te lang roeren, maar wel goed mengen. Schep het beslag in een ingevette springvorm en met meel bestoven. Strooi de amandelen bovenop de taart. Bak de taart in de voorverwarmde oven op ca. 170 graden in 20 min. gaar. Laat de taart goed koud worden voordat je het uit de vorm neemt. Je kunt het ook warm eten als je de taart bakt in een vuurvaste schotel.

Tapeh Taart