Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Bumbu Abing

Gekookte eieren in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 8 gekookte eieren
- 5 dl. santen
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 5 eetlepels geraspte kokos
- 5 eetlepels gebakken uitjes

Bumbu:

- 8 kleine sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- 4 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 4 cm. kencur
- 3 cm. kunyit
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Pof de kemirienoten en rooster de kokos in een droge koekenpan. Stamp de kokos fijn in de vijzel en hou dit apart. Schil de djahe, kencur en kunyit en snijd ze klein. Maal de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Kook de fijngemaakte bumbu, daun salam, daun djeruk en sereh in de santen. Verhit een beetje olie in de pan en bak de gekookte eieren hierin. Voeg de eieren toe aan de santen en laat dit stoven tot dat de olie uit de santen komt. Voeg de kokos toe, schep goed om en haal het van het vuur. Bestrooien met de gebakken uitjes.

Telor Bumbu Abing