Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Bungkus

Eieren in een jasje van gehakt met saus


Ingrediënten:

- 400 gr. rundergehakt
- halve theelepel ketumbar
- 2 uien
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 2 tenen knoflook
- zout
- 4 eetlepels paneermeel
- zwarte peper
- 10 eieren

Voor de saus:

- 2 eetlepels arachideolie
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 ui
- zout
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- 2,5 dl. runderbouillon
- olie
- 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding:

Kook 8 eieren hard en pel ze. Splits de 2 overige eieren. Snijd de ui en de knoflook fijn. Kneed in een kom het gehakt, uien, knoflook, paneermeel, eidooiers, ketumbar en wat zout en peper door elkaar. Kneed om elk hardgekookt ei een laagje van het gehaktmengsel. Klop de eiwitten los en haal de eibolletjes hierdoor heen.

Voor de saus:

Snipper de ui en knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en het knoflook ca. 3 min. Voeg de bouillon, ketjap, nootmuskaat en wat zout en peper toe. Breng alles aan de kook en laat de saus enkele min. zachtjes koken. Verhit de olie tot 190 graden en bak hierin de eibolletjes in ca. 8 min. gaar en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en halveer ze. Leg de eibolletjes op een schaal en giet de saus er over.

Telor Bungkus