Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Dadar Padang

Reepjes omelet met saus


Ingrediënten:

- 5 eieren
- 3 gr. gula djawa
- 2 eetlepels bieslook
- 1,5 theelepel sambal oelek
- 2 tomaten
- 4 eetlepels olie
- 1 ui
- zout naar smaak
- halve komkommer
- peper naar smaak

Saus:

- 2 eetlepels Chinese chilisaus
- 1 eetlepel ketjap

Bereiding:

Pel de ui en snipper hem fijn. Was de tomaten, verwijder het vel en de zaadlijsten. Roer de eieren los en voeg 3 eetlepels water, wat zout, gula djawa en verse peper naar smaak toe. Klop het mengsel vlak voor het gebruik even luchtig op. Meng in een kom de ui met sambal en fijngesneden bieslook. Doe de helft van het eimengsel in de pan en strooi de helft van het uimengsel er zo gelijkmatig overheen. Zet het vuur lager. Leg de deksel op de pan totdat de bovenkant van de omelet gestold is. Keer met behulp van het deksel de omelet om. Zet het vuur uit en laat de omelet nog 1 min. in de pan. Rol de omelet op en snij hem schuin in repen van 5 cm. Bak de tweede omelet op dezelfde manier. Garneer de omelet met tomaten, stukken komkommer en het sausje.

Telor Dadar Padang