Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Ketjap Peteh

Gebakken eieren in een kruidige ketjapsaus


Ingrediënten:

- 5 eieren
- een beetje margarine
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui
- 1 rode lombok
- 3 teentjes knoflook
- halve eetlepel asem
- 1,5 dl. water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 100 gr. petehbonen

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 schijfje laos
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels suiker
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de lombok schuin en fruit ze in de olie glazig. Voeg de bumbu toe en fruit die mee. Los de asem op in water en voeg dit toe. Doe de ketjap erbij. Halveer de petehbonen en voeg die ook toe. Bak de eieren in margarine aan twee kanten en leg die in de saus. Laat het geheel 2 à 3 min. sudderen. Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos.

Telor Ketjap Peteh