Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Petis

Eieren in kruidige saus met garnalenpasta


Ingrediënten:

- 4 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 theelepel laos
- 2 theelepels bruine suiker
- 1,5 eetlepel petis udang
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 daun salam
- 2 eetlepels citroensap
- 25 gr. santen, blok

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Maal de ui, knoflook, sambal, laos, suiker en petis tot een pasta in de vijzel. Fruit dit mengsel in hete olie even aan. Giet er 2,5 dl. water bij en voeg de santen toe. Laat dit onder goed roeren smelten. Voeg er het citroensap en de daun salam aan toe. Laat het sausje op een laag vuurtje 10 min. sudderen. Pel de eieren en snijd ze in tweeen. Leg ze in de saus en laat ze daarin opwarmen. Schep ze een paar maal om.

Telor Petis