Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kelia

Gestoofde kip in kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 7,5 dl. dikke santen
- 5 daun djeruk purut
- citroensap
- zout
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 5 rawits
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels sereh
- 3 theelepels ketumbar
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel asem
- 1 theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat
- 5 kruidnagels

Bereiding:

Rooster de kemirienoten in een droge wok. Snijd de kip in stukken en was deze. Dan de kip met zout en peper kruiden en besprenkelen met citroensap. Even opzij zetten. Ui, knoflook, lomboks, rawits en kemirienoten schoon en fijn maken. Meng dit met de rest van de bumbu. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de kruidenpasta ca. 3 min. Doe dan de kip erbij en roerbak deze ongeveer 5 min. Dan de santen toevoegen met de djeruk purut en zout naar smaak. Zet dan het vuur laag en laat alles ca. 20 min. sudderen tot een dikke donkere saus over is.

Ayam Kelia