Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Rendang

Eieren in een pittige kokosmelksaus

Telor Rendang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 6 eieren
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kencur
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- mespunt serehpoeder
- 2 daun salam
- 2 dl. bouillon
- 1 blikje santen
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Kook de eieren hard en pel ze. Snipper de uien en knoflook en maak ze samen met de djahe, ketumbar, laos en kencur fijn in de vijzel. Voeg de sambal en djinten toe. Verhit de olie in de wok en fruit de uienmassa en sereh goudbruin. Voeg de daun salam en de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Voeg de santen toe en laat de eieren zacht in de saus stoven zonder deksel op de pan.

Telor Rendang