Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Tempeh Goreng Tepung

Gebakken tempeh plakken in een meeljasje


IngrediŽnten:

- 1 tempeh
- 100 gr. rijstmeel
- 25 gr. tapiocameel
- 150 cc. water
- 2 eetlepels bieslook
- olie voor het bakken
- 2 theelepels ketumbar
- 1 teentje knoflook
- 1 cm. kencur
- 3 kemirienoten
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de tempeh in dunne plakken. Knip de bieslook fijn. Schil de kencur en snijd het in stukjes. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak in de vijzel de ketumbar, knoflook, kencur, kemirienoten en zout fijn tot een pasta. Meng de fijngestampte kruiden, meel en water samen tot een soepel beslag door het water al roerend beetje bij beetje toe te voegen. Vervolgens gaat de geknipte bieslook erbij.

Nu ruim olie in de wok doen, goed heet laten worden en op temperatuur houden. Even voor het bakken de plakken tempeh door het meelbeslag halen en voorzichtig in de wok doen. Het eerste plakje lichtbruin en krokant bakken en proeven op smaak; het beslag kan eventueel nog op smaak gebracht worden. Als de smaak goed is kan de rest van de tempeh in een betrekkelijk snel tempo lichtbruin en krokant gebakken worden. Goed uit laten lekken op bakpapier.

De tempeh blijft niet lang krokant en is het lekkerst vlak na het bakken. Leg de tempeh ca. 20 min. in een matig (voor)verwarmde oven om ze weer een beetje krokant te krijgen.

Tempeh Goreng Tepung
Download het recept
Moment geduld!