Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tempeh Kering

Gebakken tempehreepjes


Ingrediënten:

- 1 blok tempeh
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels ketumbar
- 1 eetlepel suiker
- een scheut ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- naar smaak zout
- olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in fijne repen (6x6x25 mm.) en bak ze in hete olie lichtbruin. Haal dit uit de olie en zet dit even apart. Snijd de ui en knoflook fijn. Maal de ketumbar fijn. Bak de fijngesneden ui en knoflook in wat olie lichtgeel. Doe hier de repen tempeh bij. Voeg er wat sambal, suiker en de ketumbar bij. Tot slot ketjap toevoegen en de citroen. Alles flink (kort) roerbakken tot het vocht is ingekookt.

Tempeh Kering