Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Tempeh Kering
Gebakken tempehreepjes
Ingrediënten:
- 1 blok tempeh
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal
- 2 theelepels ketumbar
- 1 eetlepel suiker
- een scheut ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- naar smaak zout
- olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in fijne repen (6x6x25 mm.) en bak ze in hete olie lichtbruin. Haal dit uit de olie en zet dit even apart. Snijd de ui en knoflook fijn. Maal de ketumbar fijn. Bak de fijngesneden ui en knoflook in wat olie lichtgeel. Doe hier de repen tempeh bij. Voeg er wat sambal, suiker en de ketumbar bij. Tot slot ketjap toevoegen en de citroen. Alles flink (kort) roerbakken tot het vocht is ingekookt.
Tempeh Kering