Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Terik Daging

Riblappen in kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 250 cc. heet water
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
- 5 daun salam
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels suiker
- 1,5 theelepel zout
- 250 cc. dunne santen
- 200 cc. dikke santen, blik
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Vlees wassen, droog deppen met keukenpapier en in plakjes snijden van ca. een halve cm. dik en zo breed mogelijk. Ui en knoflook pellen en fijn maken. Bij gebruik van dikke santen uit blik, het vlees met 250 cc. heet water i.p.v. dunne santen mals koken.

Olie in een wok op matig vuur verhitten. Ui en knoflook hierin fruiten, vlees erbij doen en even schroeien, omscheppen en dunne santen of heet water erin gieten. Kruiden eraan toevoegen en verder zacht koken tot het vlees mals is. Nu de dikke santen erin gieten en omscheppen. Op groot vuur koken tot de saus ingedikt is en de olie eruit komt. Heet serveren.

Bij gebruik van droge kokos, de 150 gr. geraspte kokos met 250 cc. heet water weken, vele malen met de hand hard knijpen tot de kokosmelk of dikke santen eruit komt. Kokosmelk door een zeef persen. Dit is de dikke santen. De nu uitgeperste kokos met 300 cc. heet water nog eens de zelfde handeling doen. Deze dunne santen in een aparte kom persen.

Terik Daging