Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kering

Droog gebakken pittige kip met sherry


Ingrediënten:

- 1 kip
- 2 dl. droge sherry
- 2 dl. water
- 3 tenen knoflook
- 4 stukjes steranijs
- 1 eetlepel kardemom
- halve kaneelstokje
- 2 eetlepels ketjap asin
- 4 eetlepels olie
- 2 theelepels sesamolie
- 6 rawits
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- zout
- peper

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken. Kneus de steranijs. Hak de rawits, djahe en knoflook fijn. Maak van alle kruiden een bumbu en marineer de kip in het mengsel. Laat de kip ca. 2 uur in deze marinade liggen. Doe alles in een ovenschaal en bak de kip ca. 45 min. in de oven op 200 graden. Haal de kip uit de marinade en bak de kip nog een kwartier zonder de marinade in de oven, met het vel naar boven. De kip moet droog en krokant worden.

Ayam Kering