Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tjap Tjoy

Vegetarisch groentegerecht


Ingrediënten:

- halve tahu
- 1 kleine winterwortel
- 50 gr. peultjes
- 100 gr. tauge
- 100 gr. sperziebonen
- 1 dunne prei
- half doosje champignons
- 1 rode paprika
- 100 gr. broccoli
- 2 rode lomboks
- 3 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels maizena
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
- 3 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes en frituur die goudgeel in hete olie, laat ze uitlekken. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in schuine stukjes. Snijd de prei, wortel, paprika en lomboks in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de champignons in plakjes. Blancheer de tauge. Was alle groenten. Leng de maizena aan met een beetje water en roer dit door.

De sjalotten in de hete zonnebloemolie lichtbruin fruiten. Voeg de knoflook en de lomboks toe en laat dit even mee fruiten. De boontjes, wortelen en 2 kopjes water toevoegen bij de sjalotjes. Laat dit 1 min. koken. Maizenapapje beetje bij beetje toevoegen tot er een gebonden saus ontstaat. Alle groenten en de tahu erbij doen en op smaak afmaken met zout, peper, nootmuskaat, ve-tsin en de sesamolie. Goed omscheppen tot de groenten beetgaar zijn.

De tahu is smaakvoller als het 30 min. in warm water met veel zout wordt gelegd. Droogdeppen met keukenpapier voor het bakken. Voor een niet vegetarische variant kan men garnalen of kipfilet toevoegen.

Tjap Tjoy