Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongseng

Rundvlees met kool


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 ui
- 2 lomboks
- 4 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel kunyit
- kwart theelepel djinten
- kwart theelepel kruidnagelpoeder
- kwart theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel laos
- 5 dl. water
- 250 gr. kool
- 2 tomaten
- 4 eetlepels ketjap
- gefrituurde uitjes
- emping
- zout
- peper
- olie

Bereiding:

Snijd de kool in repen en de tomaten in blokjes. Was het vlees en snijd het in blokjes. Snijd de ui, knoflook en lomboks fijn en fruit deze. Maal de kemirienoten fijn in de vijzel. Voeg de kemirie, ketumbar, kunyit, kruidnagel, sereh, laos en kardemom toe. Fruit even door en voeg dan het vlees toe. Het vlees even laten dichtschroeien dan het zout, peper en het water toevoegen. Zachtjes laten sudderen. Wanneer het vlees gaar is de kool, tomaat en de ketjap erbij doen. Strooi dan de gefrituurde uitjes erover en serveer met emping en een frisse acar.

Tongseng