Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Buncis

Sperziebonen in kruidige bouillon

Tumis Buncis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. sperziebonen
- 2 dl. bouillon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 2 daun salam
- 1 stukje trassi
- 1 theelepel gula djawa
- halve theelepel laos
- 2 eetlepels olie
- peper
- zout

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook en snijd de lombok fijn. Was de sperzieboontjes en halveer ze. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de uien, knoflook en lombok. Voeg de trassi, laos, gula djawa en daun salam toe en schep het geheel om. Voeg nu de sperziebonen, bouillon, peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zacht en laat de groenten in een afgesloten pan ca. 15 min. gaar stoven. Verwijder de daun salam voor het opdienen.

Tumis Buncis