Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kari Dua

Pikante kip in kerriesaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- halve theelepel sambal oelek
- halve theelepel azijn
- 4 kemirienoten
- 4 theelepels kerrie
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 dl. santen
- versgemalen peper
- zout
- 8 eetlepels olie
- ketjap manis
- suiker

Bereiding:

Snipper de ui, pers de knoflook uit en maal de kemirienoten. Was de kip, droog de buitenzijde met keukenpapier en snijd de kip overlangs in vier of meer stukken. Strooi er weinig peper en heel weinig zout op. Verwarm de olie en bak de stukken kip aan alle zijden mooi bruin. Zet het vuur laag en fruit de ui en knoflook goudgeel. Roer sambal, azijn, kemirienoten, kerrie, ketumbar, djinten door elkaar en maak er met 1,5 dl. lauwwarm water een papje van. Schenk dat in de pan, roer tot de vloeistof kookt en laat de kip met de deksel op de pan op een laag vuurtje gaar sudderen. Kijk na 30 min. of het vlees gaar is en schenk dan de santen in de pan. Laat het zachtjes koken en daarna een beetje inkoken zonder deksel op de pan. Voeg naar smaak ketjap, suiker of zout toe.

Ayam Kari Dua