Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Kacang Panjang Udang

Kouseband met mais en garnalen


Ingrediënten:

- 500 gr. kouseband
- 1 blikje mais
- 350 gr. grote tijgergarnalen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels laos
- zout
- peper
- 2 scheutjes ketjap kental
- 1,5 kopje heet water
- 1 eetlepel sambal pemuda extra hot
- 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding:

Maak kouseband schoon, was het, snijd deze dan in stukjes van ca. 2 cm. en kook ze halfgaar. Zet een wok op het vuur met 1 eetlepel olie. Als deze verhit is, bak dan de garnalen een minuut. Versnipper daarna de ui erbij, pers knoflook boven de pan uit en maak op smaak met wat peper en zout. Fruit dit nog even een minuut door en doe dan de kouseband en mais erbij, ook het vocht van de mais! Blijf een paar min. goed omscheppen en doe dan als laatste de laos, sambal pemuda, ketjap en het water erbij. Even goed door roeren en laat dit alles nog 10 à 15 min. opstaan. Lekker met rijst en Sambal Goreng Tahu.

Tumis Kacang Panjang Udang