Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Paksoi Dua

Roerbak van paksoi en sperziebonen


Ingrediënten:

- 1 paksoi
- 250 gr. sperziebonen
- 1 ui
- 2 sjalotten
- stukje trassi
- 2 teentjes knoflook
- 5 zwarte peperkorrels
- 1 theelepel djahe
- 1 rode lombok
- 1 eetlepel vissaus

Bereiding:

Snijd de uien in halve ringen en de lombok in schuine ringen. Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukken van ca. 5 cm. Maak de paksoi schoon en snijd het in niet te fijne stukken. Hou de bladeren apart. Wrijf de sjalotten, de knoflook en de peperkorrels fijn in de vijzel en vermeng het met de djahe tot een pasta. Verhit in een wok een weinig olie en bak hierin de pasta. Voeg de uien, lombok en de sperziebonen toe. Als de sperziebonen half gaar zijn voeg dan de witte stukken van de paksoi toe. Als laatste de bladeren. Maak af met de vissaus. Proef op zout.

Tumis Paksoi Dua